Oranje Casino

Een nieuwe laptop of upgraden?

Iedereen gaat er altijd vanuit dat we onze apparaten tijdig moeten vervangen. Bijvoorbeeld dat we een nieuwe telefoon zouden moeten kopen wanneer de batterij niet meer lang meegaat. Of een nieuwe laptop wanneer deze ouder dan twee jaar is.

Dit is echter niet altijd het geval. Wanneer u een apparaat heeft gekocht van goede kwaliteit, zult u merken dat dit apparaat veel langer mee zal gaan. Dit betekent niet dat u na verloop van tijd het gehele apparaat dient te vervangen. Het kan goed mogelijk zijn dat u slecht enkele onderdelen kunt vervangen om het apparaat weer optimaal te laten functioneren.

Zelf had ik een Macbook Pro van Apple. Macbook maakt producten van goede kwaliteit. De apparaten gaat vaak lang mee. De apparaten van Apple zijn ook een stuk duurder dan vergelijkbare apparaten van andere merken. Maar pas hierbij op! Goedkoop is vaak duurkoop.

Apple produceert namelijk wel degelijk kwaliteitsproducten. Mijn Macbook Pro is maar liefst 8 jaar meegegaan. Dat is uitzonderlijk lang voor een laptop. Een laptop van andere merken zouden nooit zolang kunnen functioneren op zo’n hoog niveau. Ik heb er nooit onderdelen aan hoeven vervangen. Wel heb ik er een keer nieuwe software op laten zetten. Het apparaat heeft het altijd goed gedaan, maar op het einde begon je te merken dat het hard achteruit ging.

De batterij was na 8 jaar zo slecht, dat de laptop niet meer functioneerde wanneer hij niet meer aan het stroom aangesloten was. Dat was erg jammer. Ik heb er toen aan zitten denken om de batterij te vervangen door een nieuwe batterij. Echter, de software was ook niet goed en was ook aan vervanging toe. Daar komt dan bij kijken dat ik eigenlijk wilde overstappen op een Macbook Air. Een Macbook Pro is een mooi apparaat, maar eigenlijk erg zwaar. Een Macbook Air is veel lichter en daardoor veel makkelijker mee te nemen naar kantoor, werklocatie of op reis.

Bovendien is een Macbook Pro gemaakt voor een professional. Ik ben zelf ook een professional overigens, maar ik gebruik simpelweg geen zware programma’s op mijn laptop. Daar is de Macbook Pro wel voor bedoeld. Eigenlijk was deze computer veel te goed voor mijn simpele gebruik. Een Macbook Air is prima genoeg voor mijn werkzaamheden, waarbij ik vooral werk met Microsoft Office, e-mail, Skype en internet.

Toch ben ik blij dat ik zolang heb kunnen genieten van mijn oude laptop. Een nieuwe laptop is toch zeker een grote uitgavenpost. Dat wil je niet zomaar doen. Bovendien moet ik werken op mijn laptop. Ik moet er niet aan denken dat de laptop er onverwachts mee ophoudt. Dan zou ik niet kunnen werken en zou ik hals over de kop naar de winkel moeten gaan om een nieuwe laptop te moeten kopen. Het is eigenlijk een grote angst voor mij dat mijn laptop ermee op zal houden.

Het was uiteindelijk wel tijd om mijn Macbook Pro te vervangen. Het apparaat was te oud. Verschillende dingen liepen achteruit. Ik kan er voor kiezen om alles te vervangen, maar dit is niet goedkoop. Het was tijd om een nieuwe laptop te kopen. Ik ben blij dat ik het heb gedaan. De Macbook Air werkt fantastisch. Ik heb daardoor veel meer plezier gekregen in het werken. Bovendien bespaar ik met mijn nieuwe laptop veel tijd, doordat ik minder lang zit te wachten op mijn laptop terwijl hij aan het laden of opstarten is.