Oranje Casino

Samsung, iPhone of een ander telefoonmerk?

Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone. We kunnen zelfs niet meer zonder. We zijn afhankelijk geworden van de apparaten waarmee we met het internet verbonden blijven, 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar. We willen altijd bereikbaar zijn en dit wordt ook van ons verwacht.

Deze apparaten hebben echter niet het eeuwige leven. Of beter gezegd: na 2 jaar hebben ze echt wel het beste van hun kunnen gegeven. De batterijen gaan dan achteruit, het kan plotseling uitvallen of het scherm is kapot en dient te worden vervangen. Dan komt de tijd waarbij je denkt: ik moet maar naar een nieuwe telefoon gaan kijken.

Voorheen was dit anders. Iedereen had gewoon een abonnement. Een telefoonabonnement. Na 1 of 2 jaar liep het abonnement af en sloot je een nieuw abonnement af waar een telefoon in was opgenomen. Je betaalde wel iets meer per maand, maar we gingen er trouw vanuit dat het op deze manier toch best betaalbaar was om te kunnen bellen met een mooie, nieuwe en werkende telefoon.

Bovendien was een nieuwe telefoon kopen een grote uitgave. Een uitgave die niet iedereen zomaar kon doen. Daarnaast wil iedereen natuurlijk een van de nieuwste telefoons. Hoe nieuwer, hoe duurder. Maar ook: hoe nieuwer, hoe beter en populairder.

Wil jij een nieuwe telefoon kopen? Dan zit je vast te twijfelen over het telefoonmerk.

iPhone

De iPhone van Apple is zeker een van de mooiste telefoons. Ze werken goed en gaan lang mee, vaak langer dan andere telefoonmerken. Daar staat tegenover dat ze duur zijn. Het is altijd een ding wanneer er een nieuwe iPhone uitkomt. Ga jij dan meteen naar de winkel om deze aan te schaffen? Of ben je huiverig door de hoge prijs en kijk je het even aan?

Je zou ervoor kunnen kiezen om niet de aller nieuwste iPhone te kopen, maar een iPhone die minder nieuw is. Zodra er een nieuwe uitkomt, dalen de vorige versies vaak in prijs. Daar zou jij mooi op in kunnen haken.

Samsung

Samsung is zeker het tweede merk in de wereld, zowel qua kwaliteit als qua populariteit. De prijs van een Samsung smartphone ligt vaak een stuk lager dan een iPhone, terwijl de kwaliteit toch goed is. Bovendien zien deze telefoon er ook mooi uit en hebben ze zeer goede features. De camera van de Samsung is vaak van zeer goede kwaliteit. Je zou kunnen zeggen dat de kwaliteit van de Samsungs gelijk staan aan die van iPhone’s, maar de Samsung gaat wel minder lang mee. Na meestal 2 jaar kan je het apparaatje helaas wel weggooien.

Recent was er toch een klein schandaal rondom Samsung toen een Samsung telefoon plotseling bleek te kunnen ontploffen. De batterij raakt oververhit en kon ontploffen. De foto’s van brandwonden op de bovenbenen gingen de wereld over. Bovendien werd er op ieder vliegveld bij de incheckbalie nadrukkelijk gevraagd f de passagier niet deze Samsung smartphone mee had.

Andere telefoonmerken

Andere telefoonmerken zijn vaak een stuk goedkoper. Denk bijvoorbeeld aan Aziatische merken. De kwaliteit is niet geheel hetzelfde als een Samsung of iPhone, maar de prijs aanzienlijk lager. Je kunt echt honderden euro’s besparen met het kopen van een ander merk smartphone. Dan moet je het echter ook met minder kwaliteit kunnen uithouden, maar dan kunnen veel mensen.

Welke telefoon kies jij?